На сьогоднішній день існує чотири виробники литих легкосплавних дисків для Таврії і Славути:
1. Російська компанія К & К, Красноярськ.
2. Український завод в м.Хмельницькому. 2 видів: на 6 спиць і 9 спиць (в двох кольорах)
3. Диски випускалися в Запоріжжі, на титано-магнієвому комбінаті, виробництво припинено в кінці 90-х. Зараз на ринку тільки б / у.
4. Шторм (Storm) Тайвань.

Ціни

Ціни в статті писати безглуздо, так як за останні півроку ціна змінювалася вже два рази, тому нижче наведені посилання за якими можна подивитися актуальні ціни:
Литі легкосплавні диски КиК
Литі легкосплавні диски Україна
Шторм (Storm) Тайвань

Пропозицій по запорізьким дискам в інеті на момент написання немає, посилання ставити нікуди. На момент написання статті (27.07.12) приблизна ціна 1100 грн.

Внешний вид.

К&к

литые лекгосплавные диски КиК Таврия Славута

Хмельницькі

Хмельницкие литые легкосплавные диски Таврия Славута

Запорізькі

Шторм

Диски легкосплавные Таврия Славута Storm

Якість


За Шторму питань немає, практично нульовий повернення і відсутність нарікань. По кику є проблема по ширині - Красноярські диски на півдюйма вуже стандартних сталевих дисків і рідко буває проблема з фланця маточини, не встановлюються, впираються в диск. Якщо надумаєте ставити гуму більше ніж рідна 155 - можуть виникнути проблеми.
По Хмельницьким дискам виробництва в перші півроку і зараз є проблеми і повернення. Виробник на якість "забив", багато нарікань і скарг. При балансуванні Хмельницьких дисків грузик необхідно встановлювати на спиці, інакше можуть бути проблеми при монтажі на задні барабани.
По запорізьким дискам інформації немає.


Разом - на чому зупинити свій вибір.


Хотілося б сказати добре слово вітчизняному виробникові, але на жаль. Вибирати між К & К і Шторм.

Оновлене, 15.01.2021. Що зараз можна купити.

На жаль купити нічого. Донецька фірма, яка імпортувала бренд Шторм в Україну до подій 2014 року, переїхала до Києва і дуже сильно скоротила свою діяльність, не до імпорту їм дисків на Таврію, навіть через 6 років. Хмельницькі не варто купувати, якість дуже низька. Російські диски не імпортуються, теж після подій 2014 року, та й продавати ці диски, як і купувати, не сильно хочеться.